Seznamy přijatých žáků
do 1. tříd a do přípravné třídy

Více zde

Organizace školního roku
2023/2024

Více zde

Expedice Smrk

image
Poznat Jizerské hory a zdolat jejich nejvyšší vrchol Smrk to byla výzva pro žáky 7.A. Expedice začala na Smědavě, kde žáci zjišťovali nadmořskou výšku, turistické trasy vedoucí na Smrk a plánovali cestu. Nejtěžším úkolem, pominu-li pracovní list, byl výstup po nebeském žebříku, který byl odměněn nádhernými výhledy daleko do kraje.

Čtěte dál

Trenéři ve škole- golf

image
Děti z 2.B společně s prvňáčky mají od druhého pololetí možnost "ochutnávky" různých sportů, se kterými by se jinak možná ani nepotkaly. Třetím sportem byl golf.

Den matek

image
Pro maminky k jejich svátku jsme si připravili sladké překvapení. Ozdobili jsme jim perníková srdíčka. Na která jsme malovali bílkovou polevou. Všem se to moc povedlo.

Návštěva z Německa ve třetím trojročí

image
V úterý 23. dubna dorazila do naší školy výprava německých žáků z drážďanské Montessori školy, kterou jsme minulý rok navštívili my. Cílem akce bylo navzájem si ukázat, jak vypadá Montessori škola v Německu a jak v Česku. Dvoudenní program zahrnoval prohlídku naší školy, především Montessori tříd, města Liberce i společné přespání ve škole.

Čtěte dál

Sázíme rostlinku pro maminku

image
Už v lednu jsme mysleli na svátek maminek a ve třídě jsme si nechali klíčit avokádové pecky. Přestože jsme se o ně pečlivě starali, měnili jim vodu a kontrolovali je, většina pecek pustila pouze kořínky a se stonkem ještě čeká. Nevadí, umíme improvizovat, na nedělní svátek maminek jsme i tak skvěle připravení. Zasadili jsme si rostlinky afrikánů a pryšce obrovského.

Čtěte dál

Prvouka venku

image
Že se dá učit i mimo školu se přesvědčili žáci 3.A. Využili jsme krásného počasí a vyrazili jsme ven, kde jsme si spojili prvouku s tělocvikem. Nejprve jsme museli vymyslet co nejdřív různých živočichů, mezi kterými se nacházeli i tak kreativní nápady jako třeba kapustňák. Při této hře jsme využili velké plochy a zaběhali jsme si štafetu po týmech. Poté žáci dostali bádací úkol a hledali všechny živočichy, kteří se v parku dají najít nebo potkat. Všechny nás překvapilo, co všechno se dá takto objevit.

Čtěte dál

Letem světem rybníkem

image
V rámci programu v Botanické zahradě děti ve skupinách odpovídaly na otázky o vodě (šetření s vodou, čištění vody, koloběh vody, využití vody), potom si vytvořily jednoduchý model čističky vody. Ve venkovních prostorech zahrady jsou malé nádrže s nejrůznějšími vodními živočichy. Děti je z vody opatrně lovily, zkoumaly a pojmenovávaly. Byli jsme překvapení, kdo všechno ve vodě žije. 🙂